Naše služby

Individuální výcvik

Efektivní forma výcviku pouze pro Vás a Vašeho psa. Lekce v trvání 60 minut je rozdělená na teoretickou část a praktickou část. Během lekce jste na „place“ pouze Vy, Váš pes a trenér. Vyslechneme Vás, vysvětlíme, ukážeme v praxi a navrhneme další postup v závislosti na požadavku. Ať už potřebujete poradit s problémovým chováním Vašeho psa, máte malé štěně a nechcete nic zanedbat, nebo potřebujete připravit psa ke zkouškám, vždy jsou naše tréninky vedené především v respektu ke zvířeti a jeho potřebám.

Soukromý výcvik

V případě, že z jakéhokoliv důvodu není možné s pejskem dorazit k nám. Váš problém může být takový, že je potřeba vše řešit v prostředí, které Váš pes zná, nebo máte psa, který nesnese jízdu autem, anebo prostě máte jakoukoliv jinou překážku, která brání v cestě k nám, pak přijedeme my za Vámi.

Příprava na bonitaci

Uchovnění, nebo-li bonitace, je velmi důležitým krokem pro každého zodpovědného majitele psa. Příprava na bonitaci bývá velmi často podceňována, majitelé nevěnují dostatek času na jednotlivé úkony, kterými musí každé zvíře projít. Mnohdy si neuvědomují, jak je to pro mladé zvíře náročné jak psychicky, tak i fyzicky. Provedeme Vás kompletně bonitačním řádem, vše vysvětlíme, projdeme detailně jednotlivé fáze, vysvětlíme, proč, jak, co se může přihodit a jak předejít možným komplikacím. I bonitace se může pro Vašeho psa (i pro Vás) stát velmi příjemnou zkušeností.

Obrany (příprava)

„ten pes kouše, jako kráva“
„to je luxusní kousání“
„to je ale drsňák, ten pes“
„to je ale obranář“

Co si pod tím vším představit? Psa, který visí figurantovi na rukávu? Psa, který dokáže v kuse vyštěkávat figuranta bez jediné přestávky? Psa, který se nezastaví při protiútoku figuranta? A napadlo Vás někdy, jestli to toho psa baví? Jestli mu tím neubližujeme? Jestli má k tomu vlohy? Co když vyštěkává, kouše, vrhá se proti figurantovi pouze proto, že bojuje o svůj holý život? Než začnete s vaším psem „kousat“ a zaplatíte si figuranta, zkuste o těchto všech aspektech trochu popřemýšlet.

Vysvětlíme vám, jak funguje lovecký pud, který je k obranám a k tomu, aby psa obrany bavily, bezpodmínečně nutný. Vysvětlíme, jak lovecký pud rozvíjet, co je na obranách pro psa odměnou, na co si dát pozor při práci figuranta, aby vám tzv. „nezkazil“ psa a mnoho dalších informací.

Všeobecný rozvoj – socializace

Psi vše, co se učí, nebo je chceme učit, musí zažít. A proto je nesmírně důležité v prvních fázích jejich vývoje je začít seznamovat se světem. Musíme je naučit sociálním dovednostem, jinými slovy, naučit je vytvářet si sociální vztahy. Cokoli, co mladý pes zažije, ať už negativního, či pozitivního, může to navždy ovlivnit jeho další chování. Pes se učí zkušeností a učí se celý život.

Pachové práce

Čichání je přirozená výbava každého psa, je vrozené a pes se čichat nemusí učit. Ale jak to udělat, aby našel předmět, který nejenom, že nalézt má, ale musí jej i označit. Jak zařídit, aby šel pes přesně po stopě bez ohledu, zda stopu překřížila srna, či projel traktor. Jak vysvětlit psovi, že má najít skořici a nikoliv hřebíček. V moderním tréninku máme nástroje, jak vše psovi vysvětlit, tak, aby jakýkoliv nalezený a „vyčuchaný“ předmět byl pro psa odměnou.

Husbandry Training (trénink ke spolupráci)

Co je to Husbandry Training? Jedná se o trénink ke spolupráci psa při nutnosti jakékoliv fyzické manipulace s ním. Ať je to např. nasazování náhubku, péče o srst nebo návštěva u veterináře, kde je manipulace se psem nezbytná. Tento trénink učí psy s námi spolupracovat – kooperovat tak, aby se pro ně žádný z těchto úkonů nestal obtěžující nebo dokonce stresující.

Příprava na zkoušky dle NŘ a MZŘ

Připravujeme na zkoušky pouze naše klienty.

Kynologické semináře

Pořádáme semináře, na kterých se dozvíte vše, co vás zajímá. Vše, co bude probíráno během teoretické části semináře, si můžete vyzkoušet i v následné praxi. Semináře jsou určené jak našim klientům, aby si mohli rozvíjet dál své vědomosti a zdokonalovat se v praxi, ale také všem, které zajímá téma Moderního tréninků psů, kteří by rádi lépe pochopili svého psa, lépe mu porozuměli a tím přispěli k lepšímu vzájemnému soužití.

Přehled aktuálních vypsaných seminářů naleznete zde.

Hotel TWA

Více se o této službě dozvíte zde.

Kynologie a právo

Více se o této službě dozvíte zde.